Автентични ястия с неповторим вкус само в ресторант „Медитеранеан”
Най-хубавото узо “Барбаянис”, пресни калмари и октопод, маслини от семейна плантация в Тасос, автентично ципуро (ракия) от Солун...
Не, не сте на брега на Бяло море в някоя готина таверна със сиртаки, а на пъпа на София, точно срещу ДАНС и близо до Американското посолство!
Райското кътче се казва „Медитеранеан”, но редовните клиенти го знаят като уютната полудомашна кухня на Лефтерис, екзотичния собственик на ресторанта, който е нещо като човека оркестър – хем готви, хем сервира, хем навигира клиентите за най-пресните риби, гозби и салати, хем пуска по някоя тънка мъдрост на неповторимия си българо-гръцки.
А приготвените на място баклава и кадаиф са мечтание за ценителите на десертите, особено когато са съпроводени с чаша горещо гръцко кафе от джезве.
Единственото лошо е, че на излизане – вместо да се потопиш в блясъка на солената морска вода, пропадаш в транспортния хаос на прашна София. Но пълно щастие няма, дори и в пиршествата за стомаха.