

Една от най-емблематичните родни актриси Татяна Лолова е ненадмината и в кухнята. Тя признава, че като млада почти не е имала време да готви. "Приемах го като задължение, едва през последните десетина години открит тръпката в това да приготвиш домашна храна за семейството си", споделя Лолова. Напоследък актрисата прави сама дори и хляба на масата си.
Необходими продукти:
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
брашно колкото поеме
50 г кашкавал
50 г сирене
50 г масло на парченца
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто от киселото мляко със содата, яйцето и брашното и се оставя за 30 минути да втаса. От него се взема парче, колкото юмрук и върху домакинско фолио намазано с олио, се разточва много тънка кръгла кора, върху нея се наръсва сирене, кашкавал и масло. Поставя се в фурната само с фолиото без тава за печене. Готова е, когато се зачерви леко кашкавала. След като се извади внимателно се отлепва фолиото и се сервира докато е топла.
