Пържени розички
Доста икономични, вкусни и меки мекички
Приготвяне
60 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Замесва се средно меко тесто с водата, солта, яйцето, олиото и брашно колкото поеме .Омесва се добре и се оставя да почине 1 час. Тестото се разделя на две части и се разточват на фини кори. Като поизсъхнат корите, се изрязват кръгове с винена чаша. Правят се нарези околовръст с дълбочина около 1 см. Нареждат се 3 кръгчета едно върху друго, като се слепват само в средата с разбит белтък. Нарезите на горния кръг не трябва да съвпадат с нарезите на долния кръг. Розичките се пържат в обилна мазнина и се поръсват с пудра захар.
Още по темата
Размиваме маята във водата да шупне, заедно със захарта. Прибавяме ги към пресятото брашно, солта и олиото. Замесваме тесто. Покриваме тестото с кърпа на топло за 30...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп