
Икономична и лесна идея за вечеря с лазаня




Ципите на доматите се обелват, след което доматите се настъргват в тиган и се сгъстяват леко до получаване на сос. Овкусява се със сол, захар и щипка босилек. В дълбока пластмасова купа се разбърква изварата заедно с настъргания кашкавал, чушката, лукът, магданозът и маслните, нарязани на много ситно. Листите лазаня се потапят за около 5 минути в подсолена вряща вода един по един. Взема се първия готов лист, намазва се с дебел слой пълнеж, завива се листа на руло и се реже или на две или на три, лед което рулцата се обръщат като пънчета. По същия начин се процедира с останалите листи лазаня. След като са готови всички пънчета се подреждат в елипсовидно плато, поливат се с приготвения доматен сос и отгоре може да се поръсят с кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна за около 30 минути.
