
Сушените насекоми докарват рак на бъбреците

Луканките са не по-малко вредни от суджуците, пише информационна агенция №1 Pik.bg. Оказва се, че за да приличат на правени от месо, производителите ги тъпчат с оцветители,направени от бръмбари!
Екзотичните насекоми се внасят у нас в пресушен, готов вид. Те се отглеждат специално за целта и оцветяват колбасите в розово и червено. За екстракта от бръмбар бе разкрил неотдавна Асен Ненов, който е експерт от БНАП (Българската национална асоциация на потребителите).
Оказва се, че този вид оцветител е изключително вреден, предизвиква алергии и е един от виновниците за развитие на рак на щитовидната жлеза и бъбреците. Сушеният бръмбар може да предизвика увреждане на плода в бременната.
Разбира се, че никъде на опаковката няма да пише, че продуктът съдържа сушени бръмбари. Обозначени са с Е 102, Е 122, Е 142. А също и Е 129, Е 123, Е 124 и Е 110.
„Това е още по-ужасно и от пилешките човки и нокти в кренвиршите! За пореден път се убеждавам, че трябва да стана вегетарианка. Отвратена съм от родните колбаси“, възмущават се потребители по форумите.
