Пълнен толстолоб

Пълнен толстолоб Лакомник
Пълнен толстолоб
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 толстолоб, около 2 кг

50 г ориз

100 г орехи, нарязани на ситно

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 ч.ч. бяло вино

1 цял лимон

кората и сока от 1 лимон

2 връзки копър

1 корен от копър

50 г едри маслини

1 щипка кимион

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Измийте и почистете рибата. Загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук и чесън до златисто. Прибавете рендосания корен от копъра, кората и сока от лимона и запържете за още 2 минути. Добавете ориза, залейте с виното и оставете за около 10 минути, като при необходимост долеете вода. Подправете със сол, черен пипер и кимион. Малко преди да са готови продуктите прибавете 1 връзка ситно нарязан копър и маслини. Оставете още 2-3 минути. Сложете рибата в намаслена форма за печене и я напълнете с плънката. Затворете добре и покрийте с фолио. Запечете в загрята до 180 градуса фурна за 15 минути, махнете фолио и запечете още 5-10 минути. Сервирайте като украсите с парчета лимон и копър.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц