Пълнен заек

Пълнен заек Лакомник
Пълнен заек
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Ваня Ангелова, Велико Търново
Лакомник Необходими продукти

1 заек
дреболиите от заека
1 ч.ч. ориз
1 лук, може и някой стрък пресен лук
1 стрък чесън
1 малък морков
черен пипер
сол
растителна мазнина
масло за намазване

Начин на приготвянe

Измиваме заека и го посоляваме отвън и отвътре. В тенджера запържваме нарязания лук, чесън, морков и разбъркваме. Добавяме дребно нарязаните дреболийки от заека, разбъркваме няколко пъти и добавяме добре измития със студена вода ориз. Бъркаме, докато стане кристален, посоляваме, поръсваме с черен пипер. Наливаме чаша гореща вода и оставяме да поври. След като набъбне оризът, сваляме от котлона и добавяме свежите подправки, разбъркваме и пълним заека с оризовата плънка (да не се препълва!). Зашиваме заека, намазваме обилно с масло и завиваме с алуминиево фолио. Печем в предварително загрята фурна на 220°С около 1,5 ч. В края на печенето махаме фолиото и запичаме. Сервираме порция месо с гарнитура ориз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц