Пълнено пиле с ябълки

Пълнено пиле с ябълки Лакомник
Пълнено пиле с ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле около 2 кг

2 картофа

2 глави лук (едната нарязана на 4 части, а втората наситнена)

1 стрък целина

1 дафинов лист

2-3 стръка магданоз

сока и кората от 1 портокал

50 г масло

1 ч.л. салвия

25 г хлебни трохи или галета

50 г лешници, счукани

6 ябълки, почистени от сърцевината

2 с.л. брашно

1 с.л. желе от касис

100 мл червено вино

Начин на приготвянe

Кипнете пилето в 1,5 л студена вода, като отнемате пяната за 5 минути. Добавете едро нарязания лук, целината, дафиновия лист, магданоза и кората от портокала. Оставете за 90 минути, изцедете водата и охладете пилето. Загрейте фурната до 190 градуса и сложете пилето в тава, покрито с фолио за 30 минути. Махнете фолиото, залейте с получения сос, прибавете обелените и нарязани картофи и оставете да се запекат добре.

В половината от маслото запържете нарязания лук за 2 минути, прибавете магданоза, салвията, трохите и лешниците. Направете разрез в средата във всяка от ябълките и я напълнете с получената смес. Поставете плодовете при пилето, отгоре сложете късчета от оставащото масло, покрийте ги с фолио и запечете за 45 минути.

Соса от пилето смесете с виното и портокаловия сок и бъркайте да се сгъсти. Прибавете желето и варете 5 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц