




Кипнете пилето в 1,5 л студена вода, като отнемате пяната за 5 минути. Добавете едро нарязания лук, целината, дафиновия лист, магданоза и кората от портокала. Оставете за 90 минути, изцедете водата и охладете пилето. Загрейте фурната до 190 градуса и сложете пилето в тава, покрито с фолио за 30 минути. Махнете фолиото, залейте с получения сос, прибавете обелените и нарязани картофи и оставете да се запекат добре.
В половината от маслото запържете нарязания лук за 2 минути, прибавете магданоза, салвията, трохите и лешниците. Направете разрез в средата във всяка от ябълките и я напълнете с получената смес. Поставете плодовете при пилето, отгоре сложете късчета от оставащото масло, покрийте ги с фолио и запечете за 45 минути.
Соса от пилето смесете с виното и портокаловия сок и бъркайте да се сгъсти. Прибавете желето и варете 5 минути.
