Пълнено пиле с леща



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете пилето от всички страни с масло, поръсете със сол и черен пипер, както от вън така и от вътре. Във вътрешността на пилето сложете половината лимон, нарязания на дребно магданоз и дафинов лист.
Сложете в тава равен слой леща, а отгоре наредете нарязаният праз лук. Върху лещата и лукът сложете пилето и налейте достатъчно количество бульон, за да покриете лещата. Запечете във фурната за около 1 час, докато пилето придобие златист цвят и се запече, а лещата се свари. Когато всичко е готово, нарежете пилето на порции. Във всяка чиния сложете няколко парчета пиле, лук и няколко лъжици леща.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп