Пълнено агнешко шкембе с печурки

Пълнено агнешко шкембе с печурки Лакомник
Пълнено агнешко шкембе с печурки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
3
Автор
Александър Данов, Тетевен
Лакомник Необходими продукти

1 агнешко шкембе

10 гъби печурки

1 к.ч. ориз

1 глава лук

1/2 връзка пресен зелен лук

50 г кашкавал

олио

девесил

сол

черен пипер

дафинов лист

Начин на приготвянe

В тиган с малко олио се задушават ситно нарязаните гъби и лук. Добавяме ориза и 1 ч.ч. вода. Когато оризът е почти готов, се прибавят подправките. След като плънката изстине, за около 4-5 минути, с нея започваме да пълним предварително почистеното и сварено агнешко шкембе. Зашива се. Пече се в тавичка с малко вода и олио при силно загрята фурна. За да не се появи коричка, се слага фолио. След около 20 минути фолиото се маха и върху шкембето поръсваме малко кашкавал. Запичаме.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц