Пълнени чушки със сирене и орехи

Пълнени чушки със сирене и орехи Лакомник
Пълнени чушки със сирене  и орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
6
Автор
Мария Димитрова
Лакомник Необходими продукти

12 червени чушки

200 г сирене

100 г извара

50 г орехи

1 яйце

2 глави лук

1 с.л. олио

щипка червен пипер

щипка чубрица

За заливката:

2 яйца

250 мл прясно мляко

2 с.л. брашно

магданоз за поръсване 

Начин на приготвянe

Избират се едри, месести, червени чушки. Почистват се от семенната част. Изпичат се и се обелват (през зимата - от буркан). Лукът се нарязва и се задушава с 1 с.л. олио, докато стане златист. При лука се добавят нарязаните на ситно орехи и се овкусява с червен пипер и чубрица. Отстранява се от огъня. Към лука се добавят изварата, сиренето и яйцето и сместа се разбърква. С тази смес се пълнят изпечените чушки. Те се подреждат в тава за печене и се заливат с приготвената заливка от прясно мляко, яйца и брашно. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 20 мин, до готовност. Поднасят се поръсени със ситно нарязан магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц