Пълнени чушки със сирене и орехи
Приготвяне
1 час
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Избират се едри, месести, червени чушки. Почистват се от семенната част. Изпичат се и се обелват (през зимата - от буркан). Лукът се нарязва и се задушава с 1 с.л. олио, докато стане златист. При лука се добавят нарязаните на ситно орехи и се овкусява с червен пипер и чубрица. Отстранява се от огъня. Към лука се добавят изварата, сиренето и яйцето и сместа се разбърква. С тази смес се пълнят изпечените чушки. Те се подреждат в тава за печене и се заливат с приготвената заливка от прясно мляко, яйца и брашно. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 20 мин, до готовност. Поднасят се поръсени със ситно нарязан магданоз.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп