




Олиото, лукът и малко вода се задушават в тиган, докато остане на мазнина. Прибавят се червеният пипер, оризът, 1 настърган морков, 1 настърган домат, 1 1/2 ч.ч. подсолена гореща вода и подправките. Към така задушения ориз и зеленчуци се прибавя с леко разбъркване каймата. Тази смес се пълни в предварително измитите и отцедени от вода чушки. Пълнените чушки се поставят в намазана с олио тава и се поливат с 3 ч.ч. гореща вода. За добър вид и вкус на ястието отворът на чушките се запълва с останалия морков, нарязан на дълги ленти. Другият домат се нарязва на тънки кръгчета и се аранжира върху чушките.
Чушките по заралийски се пекат във фурна на 200-250 градуса. След изпичането им се вадят от фурната и по желание се поръсват със ситно нарязан магданоз.
