Пълнени топчета с кайма

Пълнени топчета с кайма Лакомник
Пълнени топчета с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1½ ч.ч. брашно

5 яйца

125 г масло

½ ч.ч. вода

сол

 

За плънката:

200 г кайма

100 г черен дроб

1 главичка лук

30 г масло

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Водата се кипва заедно с маслото и щипка сол. При непрекъснато бъркане се прибавя брашното. Когато тестото започне да се отделя от стените на съда, сваля се от огъня и се оставя да се охлади, като се бърка. Прибавят се едно по едно яйцата, като всяко следващо се слага, ако предишното е напълно поето. От полученото тесто се шприцоват топчета върху намазана с масло тава. Пекат се в умерена фурна 25 мин, без да се отваря фурната. Оставят се да изпръхнат при отворена врата на фурната. Разрязват се и се пълнят със задушените в маслото ситно нарязан лук, кайма, ситно нарязан сварен в подсолена вода черен дроб и подправени със сол и черен пипер.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц