Пълнени тиквички



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Първо измих и нарязах лука (пресен, стар) в мазнина леко ги поизпържих. Добавих почистения и измит ориз, доматеното пюре (1-2 с.л.), съвсем малко вода (около 3/4 ч.ч.) и сол. След като водата се изпари добавих ситно нарязаните зелени подправки, сиренето(натрошено), разбърках и премахнах сместа от котлона. Измих тиквичките, нарязах ги на 3 равни части и издълбах. Напълних тиквичките със сместа и ги сложих в тавичка, сложих им капачета от домат, залях ги с доматено пюре размито с около 1 ч.ч. вода и малко растителна мазнина. Пекох ги на 200 С до готовност. Сервирах ги със сос от кисело мляко, копър и чесън.
Да ви е сладко!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп