Пълнени постни чушки с булгур и ядки

Пълнени постни чушки с булгур и ядки Лакомник

Интересни идеи за пълнежа на пиперките

Пълнени постни чушки с булгур и ядки
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 сушени чушки

1 ч.ч. булгур

1 глава лук, нарязан на ситно

2 скилидки чесън, нарязани на ситно

1 морков, настърган на едро ренде

2 с.л. стафиди

2 с.л. кашу или бадеми, едно нарязани

1 с.л. нарязан джоджен или 1/2 ч.л. сушен

2 с.л. зехтин или олио

250 мл зеленчуков бульон

2 домата, нарязани на ситно или от консерва

сол

пипер на вкус

Начин на приготвянe

Чушките се накисват за 20 мин. в гореща вода. Булгурът също се накисва за 20 мин. в студена вода, ако е арабски, и във вряща вода, ако е български. Прецежда се добре. В загретия зехтин се слагат за 1 мин. лукът и чесънът. Прибавя се морковът, след 1 мин. се слагат стафидите, ядките и булгурът. Всичко се подправя с джоджен, сол и пипер на вкус.

Чушките се напълват. Бульонът и доматите се смесват и с тях се заливат чушките. Слагат се да се запекат за 15-20 мин. на 180°С.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц