




По дължина разрязваме на две патладжаните и ги слагаме да се пекат около 15 мин. През това време приготвяме сос „Бешамел“, като в отделен съд и на бавен огън слагаме да се запържат олиото, малко сол и брашното. Постепенно започваме да сипваме млякото, без да спираме да бъркаме. Когато патладжаните са готови, с лъжичка изваждаме вътрешността им и я оставяме настрана за пълнежа. След това нарязваме на ситно чесъна, лyка и чушката и запържваме в малко мазнина, накрая добавяме каймата и вътрешността на сините домати и оставяме няколко минути да се задуши. Накрая запълваме патладжаните с плънкатa и отгоре поставяме нарязаните на кръгове домати. За разнообразие, ако желаете, може да се добавят гъби и настърган кашкавал, след което слагаме ястието отново във фурната да се допече още няколко минути.
