Пълнени картофи с кашкавал

Пълнени картофи с кашкавал Лакомник
Пълнени картофи с кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 картофа

200 г настърган кашкавал

50 г масло

1 чаша мляко

½ ч.л. мащерка

200 г зелена салата

1 глава лук

1 с.л. оцет

1 ч.л. горчица

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

В тенджера разтопете маслото, прибавете стритата мащерка. Измийте и подсушете салатата. Измийте и сварете картофите в подсолена вода. Варете около 20 минути, докато омекнат. Изцедете водата, изрежете горната част за да се получат като шапки и извадете с лъжица сърцевината. В тигана с маслото и мащерката на много слаб огън разтопете кашкавала и прибавете млякото. От време на време разбърквайте. Пасирайте меката част на картофа на пюре и го смесете с кашкавала и млякото, като с тази смес напълните картофа и покрийте с шапките. Загрейте фурната до 200 градуса, запечете картофите докато образуват коричка. Сервирайте със зелена салата, подправена със сол, зехтин, оцет и лук.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц