Пълнени домати на фурна
Диетичен аламинут за обяд
Приготвяне
25 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измийте доматите, подсушете ги с кърпа и отрежете горната им част като капаче. Намачкайте чесъна, запържете го в олио, извадете го и го оставете настрана. В същата мазнина сложете доматите и пържете на бавен огън първо с отрязаната част надолу, а след това ги обърнете (по 5 минути от всяка страна). Когато омекнат, извадете сърцевината с лъжичка, правейки вдлъбнатина за яйцата. Сложете доматите в огнеупорен съд, овкусете със сол и пипер и разчупете по 1 яйце във всеки домат, като внимавате жълтъкът да остане цял. Сложете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. След като извадите от фурната, наръсете с магданоз.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп