Пълнена питка с пилешко и гъби

Апетитна идея за хапване през целия ден


Приготвяне
60 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Пригответе тестото като смесите водата 2 с.л. олио, 300 г от брашното и замесете добре. Покрийте и оставете в хладилника. Пригответе соса като нарежете гъбите, подправете с лимоновия сок, черен пипер, сол и оставете за няколко минути. Запържете гъбите, добавете към края лъжица брашно. Нарежете на ситно спанака, прибавете настъргания кашкавал, яйцето, горчицата, сметаната и гъбите, разбъркайте добре. Начукайте месото на тънки пържоли и ги подправете. Разделете тестото на две части. Първата разточете в намаслена тава, поръсете с гъбите, наредете пържолите, залейте със соса, покрийте с втория пласт тесто и запечете до готовност.
Още по темата

Брашното, маслото и солта се стриват, за да се получи зърнеста смес. Прибавя се водата и се меси енергично, и се получава тесто, което се оставя да престои на студено....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп