Пълнена патица с гъби



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Вземете само листата на керевиза и естрагона, а стеблата ги изхвърлете. Нарежете подправките на ситно. Подправете отвън и отвътре патицата със сол и черен пипер, в нея сложете зелените подправки и ситно нарязания лук. Загрейте фурната до 280 градуса и сложете патицата да се пече в намазана с масло тава за 30 минути. След това намалете температурата до 220 градуса и оставете още 1 час. Поливайте с получения сос от време на време.
Запържете гъбите без масло, изцедете получената вода и ги оставете да престоят за няколко минути. Преди сервиране претоплете гъбите за около 5 минути на силен огън и сервирайте с нарязана на порции патица.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп