Пъдпъдъци с ром и гъби

Пъдпъдъци с ром и гъби Лакомник
Пъдпъдъци с ром и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 пъдпъдъка

125 г масло

2 глави лук

5-6 стръка магданоз

50 мл коняк или ром

сок от 1/2 лимон

1 кубче пилешки бульон

За гарнитурата:

300 г гъби

50 г масло

Начин на приготвянe

Пъдпъдъците се разрязват откъм гърба, начукват се, посоляват се и се изпържват в масло. Прибавят се ситно нарязаните лук и магданоз. Пърженето продължава до готовност. Пъдпъдъците се изваждат. Заливат се със сос, приготвен от мазнината от печенето, лимоновия сок, коняка и чаша пилешки бульон. Гарнират се с гъбите, задушени в масло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц