Пъдпъдъци с пюре от грозде

Пъдпъдъци с пюре от грозде Лакомник
Пъдпъдъци с пюре от грозде
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 почистени пъдпъдъка

1 глава лук

500 г бяло грозде

4 с.л. масло

250 г бяло вино

125 г сметана

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса. Измийте пъдпъдъците в студена вода, поръсете ги със сол и черен пипер. Нарежете лука на ситно и почистете гроздето от клончетата. 

Запържете лука в половината от маслото докато омекне за 3 минути. Сипете гроздето в кипяща вода за минути, изстудете го под вода и го обелете от кожата. Разрежете го на половина и отделете семките. Половината от гроздето задушете с лука, прибавете виното и задушете за 10 минути под капак на слаб огън. След това пасирайте продуктите на пюре.

Запържете пъдпъдъците в останалото масло от всички страни до златисто. Прибавете към пюрето от грозде сметаната, разбъркайте добре и прибавете към птиците. Запечете във фурната за 15 минути, намалете на 170 градуса и оставете още 15 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц