Пъдпъдъци с конячен сос

Пъдпъдъци с конячен сос Лакомник
Пъдпъдъци с конячен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ½ ч.ч. грозде без костилки

8 почистени пъдпъдъка

½ ч.л. сол

½ ч.л. черен пипер

8 стръка розмарин

8 стръка мащерка

2 ч.л. зехтин

50 г бекон

3 с.л. коняк

1 глава лук, наситнена

500 мл бульон

Начин на приготвянe

Измийте, подсушете и намажете пъдпъдъците със сол и черен пипер. Във всяка птица сложете по 1 стрък мащерка и розмарин. Загрейте зехтин на средно силен и запържете пъдпъдъците от двете страни за 3 минути. Сварете ги с бульона и варете 30 минути на средно силен огън. Половината от гроздето нарежете на половина. В мазнинана от пъдпъдъците прибавете малко бульон, ситно нарязания бекон, коняка, лука и гответе на средно силен огън. Когато лукът стане прозрачен, прибавете нарязаното грозде и оставете още 3 минути. Поставете пъдпъдъците в порционни чинии и залейте със соса. Украсете с розмарин и целите зърна грозде.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц