Пури с локум
Изкусителни домашни сладки за всякакви поводи
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маслото и пудрата захар се разбиват до побеляване. Прибавя се малко от олиото и биенето продължава, докато се получи пухкав крем. Добавят се ванилията, 4 с.л. брашно и киселото мляко, в което са разбити содата и лимонената киселина. Сместа се разбърква и се замесва меко тесто. Разточва се на кора с дебелина 3 мм, която се реже на квадрати. В единия край на всеки квадрат се слага парче локум и ядка орех и се завива на пура. Подреждат се в намазнена тава и се пекат при 200-220 градуса.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп