Пуйка с печени ябълки



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Измийте, подсушете и намажете пуйката с масло, сол и черен пипер и надупчете с вилица. В купа смесете целината, ябълките, хляба, сол, захар и стафидите. В отделна купа разбийте яйцата и смесете с ябълковия сок и водата. Добавете галетата и разбъркайте добре. Напълнете пуйката с получената смес и зашийте. Сложете в тава и печете в предварително загрята до 220 градуса фурна без да покривате. След 30 минути намалете температурата до 180 градуса, покрийте пуйката с фолио и оставете за 5 часа, като от време на време поливате с получения сос. Преди да сервирате оставете пуйката за 20 минута на стайна температура.
*Времето на печене зависи от големината на птицата, така че периодично проверявайте готовността.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп