Пуешки шницели

Пуешки шницели Лакомник
Пуешки шницели
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пуешки гърди

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 с.л. подправки по избор за пиле

брашно за паниране

2 яйца, разбити

11/2 ч.ч. галета

магданоз на вкус, наситнен

3-4 стръка целина, наситнени

4 стръка пресен лук, бялата част наситнена

1 ябълка, нарязани на ситно

150 г гъби, наситнени

2 лимона

5-6 с.л. зехтин

4 филии хляб

3 с.л. зехтин за соса

11/2 ч.ч. ябълков сок

3 с.л. брашно

2 ч.ч. пилешки бульон

1 с.л. сос „Уорчестър”

Начин на приготвянe

Подправете пържолите със сол и черен пипер, оваляйте ги в брашно, след това потопете в разбитите яйца, галета и ги запържете до готовност. Смесете магданоза, целината, ябълката, целения лук, гъбите, подправете на вкус, добавете сока от лимоните, 3 с.л. зехтин и разбъркайте. Нарежете хляба на кубчета, поръсете със зехтин и запечете. Прибавете крутоните към салатата и разбъркайте. Загрейте масло, прибавете брашно и запържете за минута, залейте със бульона, добавете още 2 с.л. зехтин, разбъркайте, добавете соса „Уорчестър”, разбъркайте гответе за около 10 минути.

Сервирайте шницелите със салата и залейте със соса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц