Пуешки бутчета с кисело зеле и ориз



Приготвяне
2 часа
Порции

4

Начин на приготвянe
От киселото зеле се оставят 2 листа настрана, а останалата зелка се нарязва на едро и се запържва заедно с ориза с малко мазнина, добавят се подправките - черен пипер, дафинов лист, червен пипер. Всичко се пресипва в голяма тепсия, отгоре се слагат 2 пуешки бутчета, предварително леко сварени, поръсват се с подправки и се покриват с двата листа, оставени настрана. Налива се от зелевия сок и се пече до готовност на умерена фурна 1 час. Преди да стане готово, се махат зелевите листа от бутчетата, за да може да се запекат леко и да имат хубава коричка.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп