Пуешка яхния с картофи

Пуешка яхния с картофи Лакомник
Пуешка яхния с картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Нела Христова, Габрово
Лакомник Необходими продукти

1 кг пуешко месо
3 глави лук
3 с.л. олио
1 чушка
сол
черен пипер
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
1 с.л. доматено пюре
500 г картофи
1 ч.л. чубрица

Начин на приготвянe

Нарязват се на ситно лукът и чушката и се задушават в олиото и малко вода. Когато омекнат, се прибавя и нарязаното месо и се запържва до зачервяване. Подправя се със сол, черен пипер и червен пипер, слага се брашното и се разбърква. Добавя се доматеното пюре, сипват се 3 ч.ч. вода и се оставя на котлона за около 20 минути. Добавят се нарязаните картофи и ястието се оставя на умерен огън до готовност на картофите и месото. Когато е готово, се сваля от огъня, поръсва се с магданоз и се оставя да постои 10-15 минути преди сервиране.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц