Просеник

Просеник Лакомник
Просеник
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 чаени чаши царевично брашно

1 чаена чаша бяло пшеничено брашно

8-10 чаени чаши топла, не гореща, вода

1 чаена лъжичка сол

Начин на приготвянe

Двата вида брашно се пресяват поотделно, след което леко се затоплят. Към царевичното брашно се слага солта. Прибавя се по малко топла вода и се омесва. От време на време се поръсва и от пшениченото брашно. Вода се прибавя, докато се получи средно меко тесто. От него се оформят малки питки, които се нареждат на разстояние една от друга в намаслена и поръсена с брашно тава. Пекат се веднага в умерена фурна. Просеникът се консумира топъл с кисело мляко или сирене. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц