Пресни картофи с козе сирене

Пресни картофи с козе сирене Лакомник
Пресни картофи с козе сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За картофите:

240 мл бял вермут

700 мл вода

4 щипки пресен магданоз, наситнен

3 щипки естрагон

кората на 1 лимон, настъргана

20 г сол

6 малки пресни картофчета (около 250 г)

1 ч.л. зехтин

За пълнежа:

85 г козе сирене (на стайна температура)

24 г сметана за готвене

щипка пресен магданоз, наситнен

щипка естрагон

щипка пера зелен лук и още малко за поръсване

щипка копър, наситнен

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете в тенджерка вермута, водата, магданоза, естрагона, лимоновата кора и солта. Нарежете картофите хоризонтално на две. Сварете ги на средно силен огън около 10 минути докато омекнат. Оставете настрана да омекнат още във водата и да се охладят. Отцедете като запазите 10 мл от течността от варенето.

Прецедете вермута с водата и отстранете лимоновата кора и билките. Издълбайте средата на картофите, така че да получите купички в картофите. Поръсете картофите със зехтин. Изпечете ги в загрятата фурна за 15 минути.

Смесете козето сирене със сметана и 10 мл от течността, в която вряха картофите. Добавете магданоза, естрагона, зеления лук, копъра и черния пипер и разбъркайте добре.

Оставете изпечените картофи леко да се охладят и ги напълнете със сместа от сирената. Отгоре поръсете със зелен лук и сервирайте.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц