Пресен чесън с подправки



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Измийте и подсушете чушките, розмарина и дафиновите листа. Вземете няколко стръка от пресния лук, тези с най-големите глави. Не ги почиствайте от кожата и ги сложете в тенджера, подправете със сол, чили и карамфил, дафинов лист, черен пипер и розмарин. Залейте чесъна и подправките с двата вида масло. Гответе на средна температура за 15 минути, като маслото не трябва да кипва. Отнемете тенджерата от огъня, изстудете ястието и го преместете в буркан, затворете и сложете в хладилника.
*Чесънът приготвен по този начин може да се поднася към задушено месо, риба или към задушени зеленчуци. Освен това заготовката от чесъна може да се използва при украса на пици, а дори и като пълнеж на хляб.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп