Празнична пита

Празнична пита Лакомник
Празнична пита
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Петя Вълканова, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно 
1 пакетче суха мая
1 щипка сол
1 щипка захар
вода за омесване на тестото - около 500 мл
За поръсване:
сусам
мак
белен слънчоглед

Начин на приготвянe

От изброените продукти се замесва тесто, което се оставя да втаса 20-25 мин. След това се слага в тавата, в която ще се пече, разделено на топчета, които се поръсват по желание с мак, сусам и белен слънчоглед. Втасва около час, докато удвои обема. Пече се около 50 мин на умерена фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц