Празеничка на тиган
Приготвяне
30 минути
Порции
1
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Тесто:
Замесвам меко не лепкаво тесто от посочените продукти. Оставям го да втаса
Плънката:
Задушавам ситно нарязания праз в 3-4 с.л. нагорещено олио плюс щипка сол. Отстранявам от котлона, добавям сиренето, яйцето и подправката и разбърквам. Оставям да се поохлади.
Начин на оформяне:
Тестото се дели на две топки, като едната е по-голяма от другата. Разточвам по-голямата, сипвам и разстилам плънката, върху нея налагам разточената по-малка кора и загъвам краищата на долната кора, като ги плисирам.
Запичам на тиган в малко олио и през минута-две обръщам от едната и от другата страна до готовност.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп