
Вкусно предложение за домашен десерт




Смесваме жълтъците на яйцата, пудрата захар, настърганите портокалови и лимонови кори и ломоновия сок. Слагаме ги в тенджера с топла вода и разбъркваме, като прибавяме желатина, предварително разтопен в 5 с.л. студена вода. В друг съд разбиваме сметаната и прибавяме към нея крема сиренето. Смесваме двата крема заедно с разбитите на твърд сняг белтъци и разбъркваме няколко минути. Слагаме маслото в тенджера и го оставяме да се затопли на среден огън. Добавяме кафявата захар и предварително смлените бисквити и разбъркваме. Получената смес изсипваме във форма за чийзкейк, като върху нея слагаме бисквитената смес и притискаме. Прибираме в хладилника за 60 мин, след което я изваждаме от формата и я оставаме в хладилника за още 120 минути. Готовия кекс украсяваме с разбитата сметана и нарязания на филийки портокал.

