Нарежете на две маракуята и отделете сърцевините. Смесете ги с портокаловия сок в тиган да ври, докато се изпари на половина. Отстранете излишния сок и семките на маракуята. Трябва да останат 250 мл от сместа.
В купа смесете солта и брашното, добавете маслото. Направете дупка в тестото и изсипете студената вода. Използвайки пръстите си, бързо замесете тестото докато поеме водата. Ако ви се струва сухо, капнете още вода, но постепенно, за да не стане меко. Месете още като преместите тестото на работен плот. Приберете тестото в найлонов плик и го оставете в хладилник поне час и половина. Може да издържи до 2 дни в хладилника.
Разточете тестото на набрашнена повърхност да стане възможно по-тънко. Поставете го в намазнена форма с отстраняемо дъно. Натиснете тестото по формата, за да остане 1 см по стените.
Намачкайте леко по дъното с намазнена вилица и оставете тестото за почива в хладилник за 20 минути. Загрейте фурната на 200 градуса и печете тестото 15 минути, притиснато с хартия за печене и тежести за печене от горе (може и с фасул или ориз).
Върнете непокрито за още 4 минути, докато тестото стане съвсем твърдо и кафяво.
Махнете стените и отделете тартата да се охлади. Намалете фурната на 150 градуса.
Начупете шоколада и го разтопете в съд, поставен върху вряща вода в друг съд (водна баня). Леко го охладете, но да остане мек.
Намажете го на тартата и охладете.
За пълнежа разбийте плодовата смес със захарта, сметана и яйцата до получаване на гладка смес. Поставете тартата на хартия за печене в тавичка и изсипете в тестото пълнежа. Печете 30-40 минути докато пълнежа хване лека коричка. Охладете, изстудете в хладилник преди сервиране.