Портокалов кекс
Приготвяне
1 час
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Портокаловият сок се кипва. Към него се прибавя захарта и се вари около 5 мин, докато се сгъсти. Сиропът се охлажда. Захарта и мекото масло се разбиват с миксер, докато се получи гладък крем. Настъргва се портокалова кора. Яйцата се прибавят последователно (едно по едно) при непрекъснато бъркане. Брашното и бакпулверът се смесват. Към тях се добавят солта и полученият крем. Разбърква се до получаване на еднородна смес. Разпределя се в намаслена и набрашнена форма за кекс. Като се извади от формата, готовият кекс се залива с портокаловия сироп и се декорира с настърган шоколад.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп