




Пресява се брашното с бакпулвера. С миксер се разбиват яйцата и захарта до гъста пяна. Прибавя се по малко олиото, докато се усвои. Малко по малко се прибавя от портокаловия сок и брашното, като се завършва с брашно. Отделя се 1/3 от сместа и към нея се прибавя 1 с.л. какао. Към останалата смес се прибавя портокаловата кора. В тортена форма за печене (с 20 см диаметър) се изсипва в центъра малко от бялата смес, върху нея (точно в центъра) се изсипва малко от кафявата, пак от бялата, кафявата и така - докато свършат. Изсипва се само в центъра, тестото се разстила самљ, не се бърка. Пече се в предварително загрята на 180°С около 40-50 минути, или докато клечка за зъби, забита в центъра, остане чиста при изваждането. Разтопяват се на водна баня или в микровълновата шоколадите с 1-2 ч. л. сметана или прясно мляко. Върху изстиналия кекс се слага на места с лъжица от белия шоколад, между тях - и от кафявия. Леко се разбърква с лъжицата, така че да се смесят двата вида шоколад и се оставя на хладно да се втвърди.
