Портокалова питка

Бърза и вкусна портокалова пита за закуска


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
В голям съд слагаме портокаловата кора, брашното, черната захар и солта. Доливаме портокаловия сок и разбиваме сместа с миксер. Измиваме и подсушаваме портокалите. Нарязваме ги на половина и след това – на филийки с дебелина около 3 см. Добавяме и нарязаните бадеми. Намазваме тава с олио и поръсваме с брашно. Изсипваме получената смес и прибавяме половината мармалад. Подреждаме отгоре филйките портокал, като трябва да се застъпват. Слагаме бадемите и прибавяме останалия мармалад. Оставяме питката да се пече 30 мин във фурна, загрята на 180 градуса,
Още по темата

Портокалова кора се накисва в топла вода за 30 минути, за да се получи портокалова вода. От брашното, маслото, портокаловата вода, индийското орехче, захарта и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп