
Хрупкаво, маслено, плодово, ароматно, изкусително предложение за бърз десерт, с който да шашнете гостите си




Замесва се ронливо тесто от брашното, маслото, захарта и ванилията. Оставете го да престои в камерата за 10 минути. През това време нарежете прасковите на тънки филиики, които по желание може да залеете с 1-2 супени лъжици мед. Стегналото се тесто сложете на дъното на средно голяма тавичка, като оставите около една шепа за поръсване. Наредете филииките върху блата и поръсете тестото като го направите на трохи (получава се хрупкава златиста коричка върху запечените плодове).
Печете на 180 градуса докато повърхността стане златисто-кафява.
*с тази част от сладкиша може да се експериментира, може да сложите каквито поискате пресни плодове, а ако не разполагате с такива, заместете ги със сладко отново по желание : )
*може да го нарежете на резени като сладкиш или на по-малки хапки, тип бонбони, в зависимост от това за колко човека го правите
