




Смиламе бисквитите и смесваме с мекото масло. Сипваме сместа във форма с диаметър 24-26 см и пресоваме по дъното. Слагаме в хладилник да стегне за час. За приготвянето на крема загряваме млякото, разбиваме жълтъците със захарта и брашното и на тънка струя сипваме в млякото. Бъркаме до сгъстяване. Разтваряме желатина в 2 с.л. ром. Нагряваме, без да кипваме, и сипваме в крема. Като изстине напълно, прибавяме маскарпонето. Разпределяме върху бисквитите и оставяме в хладилника за 4 часа.
Приготвяме желатина за плодовете, като го смесим със захарта, добавяме водата и оставяме да набъбне. След това разтваряме на котлона или в микровълнова печка, без да кипваме, и оставяме леко да поизстине. Нареждаме плодовете върху тортата и заливаме с желатина, докато ги покрие. Слагаме в хладилника за 4 ч.
