Пицети с кашкавал и филе

Пицети с кашкавал и филе Лакомник

Домашна вкусотия за закуска и хапване по всяко време

Пицети с кашкавал и филе
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. вода

1/3 ч.ч. прясно мляко

1/3 ч.ч. зехтин

2 ч.л. захар

1 ч.л. суха мая

песто от босилек

кашкавал

доматено пюре

пушено свинско филе

риган

мащерка

сол 

Начин на приготвянe

За тестото първо се разтваря маята в млякото, като предварително е затоплено до около 40 градуса. Добавя се 1/2 ч.ч. брашно и захарта. Разбърква се добре - да се получи гъста каша. Оставя се да втаса около 15 минути. Прибавя се готовата смес към останалите продукти - брашно, вода, зехтин, и започва да се меси. Тестото трябва да стане еластично и меко. Оставя се тестото да втаса около 1-2 часа (да удвои размера си двойно). През това време се приготвя доматената паста, като се смеси в тиган доматеното пюре с ригана, мащерката, зехтина, щипка захар и сол. Оставя се сместа да поври, докато се редуцира наполовина. Готовото тесто се разточва тънко и с помощта на кръгла форма се изрязват основите за пицетите. Намазват се едната половина от пицети с готовата доматена паста и се поръсват с настърган кашкавал. Отгоре се добавя ситно нарязаното филе. Подправя се с риган и мащерка. Другата половина от пицетите се намазват с песто и се поръсват с настърган кашкавал. Пекат се върху хартия за печене на 240°С градуса около 7-8 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц