Пица – кифлички



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Маята се разтваря с топлото мляко и захарта. Оставя се да шупне. След това с останалите продукти (без 1 жълтък) се замесва меко тесто. Оставете да втаса и го разделете на 4 топки. Всяка разточете на правоъгълна кора, поръсете с кетчуп, настъргана шунка, лентички кашкавал, магданоз и риган. Завийте на руло и го нарежете на триъгълници. Наредете ги в намаслена тава и ги оставете да втасат. Намажете ги с разбит жълтък с малко олио и поръсете със сусам. Така направете и с другите топки тесто. Печете на 180 градуса за 35-40 минути. Подходящи за закуска с айрян или плодов сок.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп