Пица с лук и аншоа

Пица с лук и аншоа Лакомник
Пица с лук и аншоа
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

1 ред от многолистно бутертесто

100 г зехтин

5-6 глави червен лук

1 ч.ч. захар

15 -20 филета осолена и маринована аншоа

10-15 каперси

5 сушени домата

Начин на приготвянe

Разточете бутертестото, за да стане по-тънко и да покрие цялата тава за пицата. Изпечете го в предварително загрята на 220 градуса фурна за 5-10 минути, докато добие златист цвят. Запържете в загрята на силен огън мазнина червения лук, като задушите накрая за 2-3 минути под капак. Сложете захарта и когато започне да се сгъстява отстранете от котлона. Подредете лука върху тестото, сложете аншоата, сушените домати, нарязани на лентички и поръсете с каперси.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц