




В подходяща купа сипвате брашното, солта и захарта. Добавяте към тях разтворената в малко топла вода мая. Разбърквате и добавяте 1 ч.ч. вода. Разбърквате, докато се получи средно меко тесто. Оставяте тестото да втаса около 15-20 минути.
През това време приготвяте каймата. В дълбок тиган сипвате малко олио. Сипвате в него нарязания лук и го запържвате леко. После добавяте и каймата, като хубаво я раздробявате. Накрая добавяте кимиона, солта, черния пипер и чубрицата на око. Оставяте плънката на една страна и отново се заемате с тестото.
След като вече втаса тестото, взимате една тава и хубаво я намазвате с олио. Сипвате тестото и с намазнени ръце го разстилате хубаво в тавата. Запичате го за 20 минути в добре загрята фурна. След това го мажете хубаво с лютеница, върху нея слагате босилека и ригана, а най-отгоре разстилате каймата. Настъргвате кашкавал, така че да има навсякъде, и отново печете, докато не се получи златиста коричка по крайчетата.
