Питки с пръжки
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Надробената мая се разбърква с прясното мляко, щипка сол и брашно да стане на каша. Поръсва се с брашно и се оставя на топло да шупне. Брашното се пресява със солта и червения пипер, прави се кладенче и в него се изсипват пръжките, киселото мляко, виното, жълтъците и маята. Замесва се тесто, което се разточва на дебела правоъгълна кора, прегъва се на три и се оставя за 30 мин в хладилник. След това се разточва кора, дебела около 2 см. С чаша се изрязват питки, слагат се в тава и се оставят да втасат. Намазват се с жълтък, поръсват се с ким и се пекат до светложълто.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп