Питки „Изненада”



Приготвяне
2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Смесете маята, захарта, топлото мляко, 1 с.л. брашно, разбъркайте и оставете за 10 минути. Добавете водата, брашното и замесете еластично тесто, към края добавете маслото, сол и отново замесете. Оформете топче, покрийте и оставете да втаса за час. Наситнете лука и го запържете, прибавете каймата и запържете до готовност. Добавете изварата, подправете, разбъркайте и охладете. Разделете тестото на 7-8 равни парчета, разточете, сложете от плънката и защипете краищата. Сложете ги в намаслена тава, намажете с жълтък, оставете да втасат за 15 минути и запечете до готовност в загрята на 180 градуса за около 30 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп