




Пресяваме брашното в голям съд. Прибавяме сухите съставки и разбъркваме добре. Правим кладенче и добавяме водата, прясното мляко, киселото мляко, 1 яйце и 2 белтъка и 80 г размекнато масло. Замесваме меко тесто и оставяме да втаса на топло. (Пълнозърнестото тесто не бухва колкото обикновеното). След като втаса добре, се разточва на четириъгълник и се намазва с масло или олио, навива се на руло и се реже на равни парчета. Парчетата се нареждат в намазнена тавичка под формата на цвете и се оставят да втасат още малко. След като питката е втасала добре, се намазва с оставените 2 жълтъка и се поръсва със сусама. Пече се във предварително загрята фурна на 180-200'С за около час. Готовата питка изваждаме от фурната, напръскваме със студена вода, покриваме с кърпа и оставяме за 10-15 минути.
