Питка “Цвете” със сирене



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
От посочените продукти, без кравето масло и сиренето, замесваме средно твърдо тесто. Разделяме на пет равни топчета. Оставяме ги леко да се отпуснат. Разточваме кора с големината на тавата. Мажем с разтопено краве масло и поръсваме с натрошено сирене. Така - до последната кора.
Начин на оформяне:
В средата поставяме една водна чаша. След това разделяме на осем равни части, като режем до чашата. Правим непълен разрез на всяко парче и оставяме около 2 см до края. Всяко парче препъхваме през отвора от долу нагоре. Оставяме отново да втаса около половин час. Отгоре намазваме с жълтък и поръсваме със сусама и маковото семе. Печем на 180 градуса.
Да ви е сладко!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп