Питка с масло
Приготвяне
2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пресявам брашното. Добавям маята, солта, захарта, разбитите белтъците и жълтъка. Настъргвам маслото върху брашнената смес. Започвам да претривам с ръце. Прибавям по малко от водата и замесвам меко тесто. Трябва да стане гладко. Оставям покрито да втаса до удвояване на обема. Отново премесвам на леко набрашнен плот. Разделям на топчета колкото малка ябълка. Подреждам в кръг едно до друго в намазана и набрашнена тавичка. Покривам и оставям за повторно втасване. Преди печене ги намазвам с жълтъка, разбит с малко олио. Пека в предварително загрята до 200 градуса фурна, 25-30 мин, до готовност. Изваждам на скаричка леко да се охлади. След това завивам с кърпа за около 30 мин, за да стане мека.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп