Прясното мляко се загрява на около 30 градуса. Към него се добавят захарта, солта, 6 с.л. олио, маята и трите яйца. Добавя се брашно, меси се тесто, докато може да се бърка с дървена лъжица. След това се изсипва на плота за месене и се доизмесва, докато тестото се отлепи от ръцете и стане меко. Тестото трябва да може да се точи с точилка. Разделя се на три равни части и се отделя тесто с големината на яйце за центъра на питата. Средно голяма тава се намазва с олио, разточва се едно от парчетата тесто така, че да покрие дъното на тавата. След като се постави в тавата, се намазва с олио и се поръсва с натрошено сирене. Така се подреждат и трите части на тестото. Като се положи третата кора, не се слага сирене, само се намазва с олио. Върху така подредените кори в центъра се поставя кафена чаша за по-лесно оформяне. С нож се разделя на четири еднакви четвъртини, след това всяка се разделя още на четири, без да се доразрязват в центъра. Така се получават 16 равни части. Всяко парче се повдига, завива се един път и се поставя обратно на мястото си, без да се къса от средата. След като всички парчета са оформени по този начин, маха се кафената чаша и леко се прави кладенче с пръсти чрез натискане. В него се поставя малкото топче тесто, което сме отделили предварително и в което сме завили малко парченце сирене. Оставя се да втаса, намазва се с разбитото яйце и се слага в предварително загрята фурна. Пече се до готовност по лична преценка.
Приятен апетит!